27 oktober 2021

Waarvoor wordt linkbuilding gebruikt?

Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven ervoor om geld te investeren in SEO. SEO wordt gezien als een belangrijke factor op meer leads te genereren. Dit komt omdat merendeels van de mensen Google als betrouwbaar beoordelen. Waardoor zij informatie opzoeken via deze zoekmachine. Alleen hoe kom je hoog in de zoekresultaten van Google terecht? Hiervoor wordt SEO gebruikt. Een veel gekozen strategie van SEO is linkbuilding. In dit artikel leg ik uit waarvoor linkbuilding gebruikt wordt. 

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO waarbij je linkjes verzamelt op andere websites die linken naar jouw website. Op deze manier wordt jouw website beter beoordeelt door de zoekmachines van Google. Waardoor je uiteindelijk hoger op de zoekresultaten van potentiële klanten terecht komt. Hierdoor vergroot je de kans dat potentiële klanten eerder op jouw website terecht komen dan die van de concurrenten. Naast linkbuilding zijn er ook andere factoren die invloed hebben op de zoekmachines van Google, namelijk de kwaliteit van je website en content. 

Linkbuilding uitbesteden

Veel bedrijven kiezen ervoor om linkbuilding uit te besteden aan een online marketing bureau. Linkbuilding kost namelijk enorm veel tijd. Het is van belang om consistent en voor de lange termijn hiermee aan de slag te gaan om uiteindelijk de gewenste resultaten te bereiken. Het is een tijdrovende klus en dat kan lastig zijn als je druk bent met je eigen werkzaamheden. Daarnaast beschikken online marketing bureaus vraag ook over een groot netwerk en bepaalde tools om linkbuilding uit te voeren. 

Wil je graag meer informatie over linkbuilding? Neem dan zeker een kijkje bij https://www.reputatiefabriek.nl/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *