27 oktober 2021

Raspberry Pi 4 8GB intern geheugen

Raspberry Pi 4 8GB

De Raspberry Pi 4 8GB is nu te koop op de markt. Met de aanschaf van deze minicomputer heb je veel meer werkgeheugen dan voorheen. De Raspberry Pi is al jaren populair bij een grote doelgroep. In 2019 waren er nog er alleen nog maar bordjes met maximaal 1GB RAM. Nu zijn er meerdere versies gemaakt en op de markt gezet. De 1GB RAM, de 2GB RAM, de 4GB RAM en natuurlijk de 8GB RAM-versie. Mocht je de 1GB RAM-versie nog willen zul je goed moeten zoeken op internet. Deze wordt namelijk niet meer geproduceerd.

Wat is RAM?
RAM staat voor Random Access Memory. Dit is het werkgeheugen van de Raspberry Pi dat altijd kan worden geopend en gelezen. Vaak wordt dit gebruikt voor het opslaan van werkinformatie en documenten. Met elk geheugenapparaat dat toegankelijk is kunnen gegevensitems in bijna dezelfde tijdsperiode worden gelezen en geschreven. De locatie waar de computer zich bevindt maakt niet uit. Het apparaat is voorzien van vele functies, afhankelijk van het gebruik waarvoor het wordt gebruikt. De hoeveelheid RAM geeft dus eigenlijk aan hoeveel dingen je Raspberry Pi kan uitvoeren tegelijk. Hoe meer RAM hoe meer processen je kan doen of juist grotere processen kan doen.

Waarom zou ik een 8GB RAM kopen?
Er zijn een aantal redenen om een Raspberry Pi 8GB te kopen. Neem als voorbeeld: de grote hoeveelheid opslag en het maken van grotere/zwaardere projecten. Dit kan voordelen hebben voor de mensen die een beetje uitgespeeld zijn op de kleine projecten. Je kunt daardoor meerdere dingen uitproberen en je kennis uitbreiden op het gebied van de Raspberry Pi. Projecten maken is een stuk leuker als je onbeperkte vrijheid hebt. Dan kun je al je creatieve gedachtes stoppen in dat project om er zo iets moois van te maken. Het hoeft natuurlijk niet één groot project te worden je kunt er ook voor kiezen allemaal kleine projecten te maken.

Raspberry Pi 4 8GB

Hoe onderhoud je het?
De Raspberry Pi 8GB kun je goed onderhouden en kost vrij weinig moeite en tijd. Je kunt hem makkelijk schoonmaken als je dit met regelmaat doet. Je kunt hem koelen door een goede behuizing aan te schaffen. Doordat de Raspberry Pi 8GB RAM op vol vermogen wordt gebruikt is een koelsysteem noodzakelijk. De meest gebruikte manier is via heatsinks. Deze heatsinks kun je plakken op warme componenten. De behuizing is vaak van metaal gemaakt om zo de warmte op te vangen. Om stof weg te halen kun je een air compressed can kopen. Zo houd je de Pi schoon en zorg je ervoor dat hij het langst meegaat. Het kost een kleine moeite, maar je zult er zeker profijt van hebben.

Conclusie
Hoe meer RAM hoe meer plezier en projecten. De RAM is bepalend in de hoeveelheid en grootte van een project. Dit is ook een goede reden om een Raspberry Pi 8GB te kopen. Je zult meer plezier beleven bij het aanschaffen van een Raspberry Pi 8GB RAM. Het schoonmaken is daarbij ook zeker niet ingewikkeld. Het helpt wel bij een langere levensduur van de Pi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *