19 januari 2022

IT Service management nodig?

CBA Benelux

Vandaag ga je een stuk meer te weten komen over IT service management op het gebied van ICT. Helpdesk software bestaat namelijk in vele vormen voor veel verschillende doeleinde. Er zijn servicedesk applicaties die zich specifiek richten op de IT, met submodules voor bijvoorbeeld PC, software applicaties, klantenservice software om bijvoorbeeld vragen te beantwoorden over rijbewijzen of vergunningen en licenties. Werknemers of klanten nemen contact op met de IT helpdesk bij vragen of problemen. Hartstikke handig natuurlijk. Dit kan bijvoorbeeld via de telefoon, e-mail, social media en nog veel meer kanalen. Helpdeskmedewerkers maken een ticket, call of request aan om die later te laten verwerken. 

Interne helpdesk met ServiceDesk Plus

ServiceDesk Plus is natuurlijk de IT service management oplossing voor interne support vragen van klanten. Met behulp van deze tool manage je eenvoudig interne vragen van afdelingen en individuele collega’s. Onwijs handig en efficiënt natuurlijk. Deze support vragen worden hierbij direct ondergebracht bij de desbetreffende afdeling waardoor ze efficiënt en gemakkelijk opgepakt kunnen worden. In de meeste gevallen wordt deze gekoppeld aan een Active Directory systeem. 

IT service management is dan ook de octopus in belangrijke bedrijfsprocessen en zorgt voor het efficiënt managen van de interne IT helpdesk. Hopelijk is deze informatie een beetje duidelijk en overzichtelijk voor je geweest. Als je meer wilt weten over bijvoorbeeld dit onderwerp of over het product zelf dan kan dat. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van cbabenelux.nl. Hier is een hele hoop te vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *