28 november 2021

Gebruik maken van Web Django? Om deze 5 redenen is dat een goed idee

Web django

Om diverse redenen is het aan te raden van het framework Web Django. Zoals je waarschijnlijk weet kun je via dit framework onder meer webapplicaties maken in Python. Voor jouw organisatie kan dit vanzelfsprekend interessante mogelijkheden en voordelen opleveren. Het is dan ook slim om je medewerkers bijvoorbeeld een cursus Web Django van een paar dagen te laten volgen. In het restant van dit artikel zetten we vijf van de mogelijke voordelen van Web Django nog eens uiteen.

Hoge snelheid

Wanneer je via Web Django nieuwe toepassingen ontwikkelt, dan kun je dat op een zeer snelle en dus ook enorm efficiënte wijze doen. Een van de belangrijkste redenen van deze efficiëntie schuilt ‘m in het feit dat je hierbij zelden tot nooit acties twee keer of vaker hoeft uit te voeren. Daarnaast is het geheel zo ingericht dat al vroeg in de ontwikkeling van zo’n toepassing verder gewerkt kan worden aan een prototype.

Veelzijdig

Web Django wordt in de breedte én in de diepte beschouwd als een modulaire applicatie. Hierdoor staat Django bekend als een veelzijdig inzetbaar middel voor de meest uiteenlopende projecten van heel verschillende niveaus. Je ziet hierbij dat Web Django kan worden ingezet voor standaard toepassingen, maar ook voor toepassingen waarin een vergaande vorm van maatwerk noodzakelijk kan zijn.

Web django

Gemak voor de gebruiker en programmeur

Uiteraard dient elk programma zo gebruiksvriendelijk mogelijk te worden samengesteld. Welnu, Web Django voldoet helemaal aan deze vereiste die door veel mensen heden ten dage als essentieel wordt beschouwd. Hierbij geldt trouwens dat Web Django niet alleen voor de uiteindelijke gebruikers comfortabel wordt gevonden. Ook programmeurs laten doorgaans merken dat het fijn werken is met Web Django. Deze hoge mate van gebruiksvriendelijkheid wordt onder meer veroorzaakt door de zeer overzichtelijke admin interface. Het mooie van deze interface is dat je deze bovendien zelf naar eigen inzicht kunt aanpassen. Deze aanpassingen kunnen gewoon door de gebruiker worden doorgevoerd. Specifieke kennis op het gebied van ICT is hier dus niet per se voor nodig.

Open source

Web Django staat bekend als een zogeheten open source framework. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Voor zakelijke organisaties met een winstoogmerk bestaat het belangrijkste voordeel misschien wel uit het feit dat je dit framework altijd kunt gebruiken zonder dat je hoeft te vrezen dat er extra kosten in rekening zullen worden gebracht. Bij Web Django word je bovendien niet geconfronteerd met aankopen waarvan je min of meer verplicht wordt deze erbij te doen.

Makkelijk te integreren in verschillende manieren van werken

Tenslotte kunnen we met een gerust hart zeggen dat je het framework Web Django met gemak in je organisatie kunt integreren. Dit is dan ook ongeacht welke werkwijze je er precies op nahoudt binnen je bedrijf. Dat houdt onder meer in dat ook wanneer je volgens een moderne methode te werk gaat, zoals via de scrum methode of de agile methode, dit framework daar op geen enkele manier afbreuk aan kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *