28 november 2021

De voordelen van een WordPress website

WordPress

WordPress

Een nieuwe website kan een bedrijf veel voordelen bieden, zoals meer verkeer, geloofwaardigheid en betere rankings bij zoekmachines. Veel bedrijven kiezen WordPress om hun websites te bouwen vanwege de krachtige mogelijkheden die het biedt door zijn open-source platform en uitgebreide ondersteuning door de gemeenschap.

Gemakkelijker in gebruik

WordPress is gebruiksvriendelijk en heeft een eenvoudige content management systeem (CMS) interface. Een niet-techneut moet de bedrijfswebsite gemakkelijk zelf kunnen bijwerken zonder dat hij iemand van de IT-afdeling of een web ontwerpbureau nodig heeft. Dit bespaart je op lange termijn tijd en geld omdat er geen externe professionals nodig zijn. Updates zoals het toevoegen/wijzigen van fotogalerijen, producten, blogberichten vereisen geen programmeerkennis – als je weet hoe je een tekstverwerker gebruikt, zul je ook WordPress kunnen gebruiken. Het is ook mogelijk om een WordPress professional in te huren zoals WP Brothers. Deze professionals zijn nog veel sneller en efficiënter in het maken van WordPress-websites dan jij waardoor je snel aan de slag kan. 

Gemakkelijk te beheren

WordPress heeft duizenden plugins en widgets waarmee je functies als zoekmachine optimalisatie (SEO) tools, sociale media integratie en e-commerce betalingsmogelijkheden aan je website kunt toevoegen. Er is ook een ruime keuze aan premium thema’s beschikbaar om te kopen als de gratis niet aan je eisen voldoen. Met afbeeldingen en ontwerpsjablonen van hoge kwaliteit die tegen betaalbare prijzen verkrijgbaar zijn, kan iedereen in enkele minuten een aantrekkelijke website bouwen zonder dat enige programmeerkennis of ervaring nodig is. WordPress Utrecht heeft deze extra kennis wel, waardoor er nog sneller een website gemaakt kan worden. Dit is een belangrijke factor als het gaat om bedrijfswebsites waar snelheid en efficiëntie een vitale rol spelen als ze online producten verkopen.

Zeer veilig en betrouwbaar

WordPress is meer dan alleen een blogging platform. Meer dan 60 miljoen websites wereldwijd gebruiken het, waaronder CNN, Forbes en eBay. Dat alleen al zegt ons dat het voor grote bedrijven schaalbaar en robuust moet zijn om miljoenen pageviews per maand aan te kunnen. WordPress werd dit jaar 10 jaar oud en er komen regelmatig beveiligingsupdates, zodat je gerust kunt zijn dat je site altijd veilig zal zijn voor hackers. Omdat veel instanties grote bedrijfswebsites beschermen, zoals overheden, is het zeker opgewassen tegen pieken in verkeer of verkoop, wat altijd gebeurt in piekperiodes zoals de uitverkoop op Black Friday of de feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *